KennisKring, geo-vakbeurzen, evenementen en workshops

De geo-markt is continu in beweging. Net als Ruimteschepper. Wij inspireren geo- en gis-professionals en geïnteresseerden in dit vakgebied om met elkaar in gesprek te gaan en geo-kennis te delen.

Daarin nemen we zelf uiteraard het voortouw. Met onze bekende maandelijkse KennisKring sessies, maar ook op geo-vakbeurzen, evenementen en workshops.

Hieronder zie je waar je ons de komende periode kunt ontmoeten. We maken graag kennis met jou!

12 maart 2019 - KennisKring – Provincie Gelderland
BIM-GIS & AssetManagement voor Mobiliteit

12 maart | Prov. Gelderland – BIM-GIS binnen assetmanagement Mobiliteit

Lokatie: Arnhem

Provincie Gelderland beheert en ontwikkelt het provinciale wegennet (circa 1200 km) volgens assetmanagement. Dit richt zich op het functioneren van de assets (wegverhardingen, civieltechnische kunstwerken, groen, water, installaties en wegelementen) én op het gebruik van de wegen: vergunningverlening, afstemmen wegwerkzaamheden, relatiebeheer, verkeerskundig beheer, operationeel verkeersmanagement en operationeel verkeersbeheer.
Hoe in de informatiebehoeften wordt voorzien tijdens de realisatie en in de operationeel gebruik/beheer fase? Dat wordt met de focus op BIM en GIS in deze sessie belicht. Daarnaast komt de rol van de provincie in landelijke initiatieven op sprekende wijze aan bod.

De agenda tref je HIER.

Aanmelden voor deze KennisKring kan HIER.

17 april 2019 - KennisKring – Technolution & Provincies
Waterwegen veilig gebruik en beheer door GeoInformatie

17 april | Technolution – Geo&GIS toepassingen binnen het brede public safety domein

Lokatie: Gouda

De publieke veiligheid wordt meer en meer geborgd door het inzetten van technische systemen. Onze vitale infrastructuur ondersteunen we op die manier. Water- en verkeersmanagement kenmerken zich door het verbinden van realtime databronnen en systemen. De juiste verwerking, interpretatie en weergave van deze databronnen is essentieel om beheerders de beste keuzes te laten maken. In deze bijeenkomst laten beheerders samen met Technolution zien op welke wijze zij invulling geven aan dit werkveld. Voorbeelden vanuit (scheepvaart) verkeersmanagement, watermanagement en het waterveiligheidsportaal zullen langs komen.

De agenda volgt.

Aanmelden voor deze KennisKring kan HIER.

22 mei 2019 - KennisKring – Min. van Defensie/Landmacht
Geo steeds belangrijk(er) voor krijgsmacht

22 mei | Ministerie van Defensie – Geo steeds belangrijker (onmisbaar?) voor de krijgsmacht

Lokatie: Utrecht

Binnen alle wapens van de krijgsmacht speelt Geo een belangrijke rol, een rol die volgens luitenant-kolonel Ronald Bier snel toeneemt in omvang en belang. In deze KennisKring neemt hij ons mee in het geo-werkveld van onze krijgsmacht. De ondersteuning van internationale missies, de internationale samenwerking, de noodzaak om een goede (3D) presentatie van de werkelijkheid (inclusief ondergrondse infra) te hebben, maar ook de invloed van “space weather” gaat ons duidelijk worden.

De agenda volgt.

Aanmelden voor deze KennisKring kan HIER.

“Als je kennis deelt, raak je niets kwijt. Grote kans dat je iets terugkrijgt en zelf ook groeit!”