KennisKring, geo-vakbeurzen, evenementen en workshops

De geo-markt is continu in beweging. Net als Ruimteschepper. Wij inspireren geo- en gis-professionals en geïnteresseerden in dit vakgebied om met elkaar in gesprek te gaan en geo-kennis te delen.

Daarin nemen we zelf uiteraard het voortouw. Met onze bekende maandelijkse KennisKring sessies, maar ook op geo-vakbeurzen, evenementen en workshops.

Hieronder zie je waar je ons de komende periode kunt ontmoeten. We maken graag kennis met jou!

03 juli 2019 - KennisKring – Wageningen Universiteit en Research
Ruimtelijke data op orde & datakwaliteit

Lokatie:        Wageningen Universiteit en Research

DATA OP ORDE is een veel gebezigde kreet zowel in de context van de Omgevingswet als de Energietransitie. Om nog maar te zwijgen van de beleidsvorming die op basis van Smart City ontwikkelingen gaande is. En in alles is de ruimtelijke data-component essentieel.

Een boeiend onderwerp waar bij Wageningen Universiteit en Research al jaren onderzoek naar wordt gedaan. Met deskundigen van WER en marktpartijen wordt het een boeiende thema-sessie.

De agenda vind je HIER.

Aanmelden voor deze KennisKring kan HIER.

12 september 2019 - KennisKring – GeoFort
Innovatieve inwinning & toepassingen

Lokatie:        GeoFort

Dat inwinning van geo-data al lang niet meer gedekt wordt met het voorvoegsel ‘landmeetkundig’ weet iedereen. De afgelopen decennia zijn technieken verbeterd, nieuwe uitgevonden en door de enorm toegnomen reken- en verwerkingskracht betaalbaar en bruikbaar geworden. Het combineren van technieken levert spectaculaire toepassingen op.

Cyclomedia neemt ons mee in hun research doelen en nieuwste toepassingen. Lidar en Foto geïntegreerd, daar kan je veel mee! Wat betekent dat voor bijvoorbeeld het heffen van precariobelasting of de kennis van bomen?

En hoe waardevol is satellietdata is in combinatie met AI toepassingen? Dat blijkt onder andere uit diverse toepassingen met ‘bijvangst’ in de provincie Zuid-Holland.
Dit en meer kan je meemaken op het GeoFort waar Willemijn Simon van Leeuwen de belangstellenden voorafgaand aan de KennisKring bijeenkomst graag rondleidt en ons het splinternieuwe entreegebouw toont.

Aanmelden voor deze KennisKring kan HIER.

“Als je kennis deelt, raak je niets kwijt. Grote kans dat je iets terugkrijgt en zelf ook groeit!”